top of page

החיוך הוא כרטיס הביקור של האדם

מה כדאי לדעת לפני ביצוע הלבנת שיניים? 

מהן השיטות הקיימות כיום בשוק?

מהן תופעות הלוואי?

למי אסור לעבור הלבנת שיניים?

 

מדריך קצר להלבנת שיניים

 

בריאות הפה והחזות האסתטית של חלל הפה והשיניים קשורות זו בזו.

בשנים האחרונות, בין היתר, בשל העלייה ברמת החיים, חל גידול משמעותי בביקוש לטיפולי הלבנת שיניים. השיטות הקיימות כיום להלבנת שיניים מגוונות וכך גם החומרים המשמשים להלבנה. חלק מהחומרים מיועדים לשימוש עצמי וחלקם מורשים לשימוש רופאי שיניים בלבד. הגבלת השימוש נקבעת לפי הרכב החומר וריכוזו, השיטה, מידת הידע הדרוש או הסיכון הכרוך בטיפול. יש לזכור כי לא מדובר בשינוי גוון השיניים לכל החיים וההבהרה מחזיקה בדרך כלל כשנה וחצי.

 

חשוב לדעת כי הלבנת שיניים מחייבת טיפול מקדים של ניקוי אבנית וביצוע פוליש לשיניים, המתבצע אצל שיננית או אצל רופא שיניים. ישנם מקרים שבהם בהחלט ניתן להסתפק בטיפול שגרתי זה. מומלץ לחזור על הטיפול אחת לחצי שנה.

 

בעוד שהסרת אבנית היא טיפול שמחזיר את השן למצבה הטבעי, הלבנת שיניים היא פעולה שבה נעשה שימוש בחומרים כימיים המבוססים על מי חמצן כדי לשנות את הגוון הטבעי של השן והלבינה. במהלך ההלבנה מתקיים חמצון של השכבה הפנימית של השן (המכונה "דנטין"). לאחר הטיפול, השיניים עלולות לסבול מרגישות יתר לחום וקור. התופעה חולפת בדרך כלל כעבור זמן קצר וישנן דרכים להקלה, כגון שימוש במשחות שיניים מתאימות.

 

קיימים כיום מגוון טיפולי הלבנת שיניים המבוצעים במרפאה וגם בבית. הנחיית משרד הבריאות קובעת כי רק למי שהוא בעל רישיון לעסוק ברפואת שיניים מותר לבצע טיפול הלבנת שיניים. לשיננית אסור לבצע טיפול זה מכיוון שהיא רשאית לבצע רק פעולות הקשורות למניעה ולא טיפולים. משרד הבריאות אינו מתיר גם לקוסמטיקאיות או בעלי מקצוע אחרים לבצע פעולת הלבנת שיניים על הזולת.

 

בטיפול הלבנת שיניים הנעשה במרפאה, מניח רופא השיניים חומר מלבין על פני השטח החיצוני של השיניים. לאחר מכן מאיר הרופא באמצעות אור אולטרה סגול על השיניים כדי להאיץ את תהליך ההבהרה. הטיפול אורך כשעה וניתן לחזור עליו פעמיים עד שלוש לפי הצורך.

 

כחלק מהטיפול רשאי הרופא לתת למטופל חומר הלבנה לשימוש בביתו, בתוך סד (תבנית) שהכין במיוחד עבורו. על המטופל למלא את הסד בחומר ולהניחו על השיניים לפרק זמן של מספר שעות במשך כשבוע ימים. בתום הטיפול חובה לחזור אל רופא השיניים למעקב. טיפול זה אמנם אורך זמן רב יותר, אך הוא עשוי להיות נוח יותר עבור המטופל, מכיוון שהוא נעשה בביתו ובזמנו הפנוי.

 

ישנן בשוק גם ערכות להלבנת שיניים לשימוש אישי, הניתנות לקנייה בבתי המרקחת. ערכות אלה מכילות חומר פעיל בריכוז נמוך ומוגדרות כ"תמרוק" ולא כתרופה. גם לפני שימוש בערכות אלה מומלץ להתייעץ עם רופא שיניים לגבי הצורך בהלבנה ומידת הבטיחות שלה.

 

 

עבור מי הטיפול אינו מומלץ?

לנשים הרות או המתעתדות להרות ולנשים מניקות מומלץ להמתין עם הטיפול עד לאחר סיום ההיריון וההנקה. ככלל, הלבנת שיניים אינה מומלצת לילדים מתחת לגיל 16. ובמקרים שידועה רגישות לחומרים הפעילים אסור לבצעו.

 

 

 

 

bottom of page