שיקום השן לאחר טיפול שורש
שן שעברה טיפול שורש היא שן שנחלשה ו"קירותיה" דקים ולכן נוטה יותר להישבר. ברוב המקרים, על מנת לשקם שן שנמצאת במצב פגיע לאחר טיפול שורש ולשמרה בפה, מומלץ לבצע הכתרה של השן. ההכתרה חובקת את השן מכל צדדיה ומונעת היווצרות סדקים ושברים בשן.
מחקרים מדעיים מוכיחים שכ-80% מהשיניים שנעקרות הן שיניים שלא בוצעו בהן כתרים.
פעמים רבות לאחר ביצוע טיפול שורש, נוצר צורך לשחזר את החלק החסר של השן (שהוסר במהלך הטיפול). במקרים שבהם חסר חומר שן רב יחסית ועל מנת לקבל תמיכה נוספת מחדירים לאחת מתעלות השן "יתד". פעולה זו מכונה בעגה המקצועית "מבנה".
השלב הבא הוא הכנת השן להכתרה. בשלב זה מבצע רופא השיניים השחזה של השן, כדי להתאים באופן מיטבי את הכתר לשן ולשיניים הסמוכות אליה, ולאחר מכן מבצע הרופא כתר זמני. הכתר הזמני ישמש עד לשיקום הסופי בכתר קבוע. חשיבותו של הכתר הזמני היא בשמירה על מיקום השן בחלל הפה בין הלסתות ובין השיניים, ובהגנה על הבסיס עד להרכבתו של הכתר הקבוע. הכתר הזמני מבוצע במרפאה. בשלב הבא מודד הרופא ושולח למעבדה העתק מדויק של השן לאחר ההשחזה, מיקומה בחלל הפה והסגר. כמו-כן מעביר הרופא למעבדה מידע גם ביחס לגוון השן. על סמך מידע זה בונה הטכנאי במעבדה את הכתר הקבוע.
את הכתר הקבוע מדביק רופא השיניים על בסיס השן ולעתים יש צורך לבצע בפה התאמות עדינות, כדי שהכתר ימוקם באופן מיטבי. התאמות אלה מבוצעות במרפאה.
התהליך כולו אורך מספר שבועות ומצריך מספר פגישות. כתר שבוצע בצורה מקצועית ומיומנת יישאר בפה שנים רבות.
© Powered by Moon Digital