top of page

כללים לבחירת רופא השיניים שלכם

 

בחירת רופא שיניים היא משימה לא פשוטה. פציינטים נוטים לעתים לקבל החלטה באשר לרופא השיניים שיטפל בהם בהתבסס על קריטריונים שגויים ולא רלוונטיים. "מבצעים", הבטחות לטיפול מהיר וללא כאב, ומרפאה יוקרתית ומפוארת במיקום נחשב, הם רק כמה דוגמאות לכך. ברור כי בחירת רופא שיניים טוב היא מכרעת כשמדובר בשמירה על בריאות הפה. אז מה בכל זאת חשוב לבדוק ועל מה להתבסס?

 

המלצות – שוחחו עם מכרים, חברים, בני משפחה ועמיתים לעבודה, ובקשו לשוחח גם עם פציינטים ותיקים של הרופא. שאלו אודות הטיפול, היחס של הרופא למטופליו והמרפאה. במקרה של מעבר דירה לעיר אחרת, בקשו המלצה מהרופא המטפל בכם.

 

זמינות – בררו האם הרופא זמין גם לאחר שעות המרפאה ולמי פונים במקרה חירום.

 

הסמכה ותעודות – חפשו על הקיר, ואם לא מצאתם אל תתביישו לשאול את הרופא. מהדיפלומות ניתן ללמוד על קיומו של רישיון לעסוק ברפואת שיניים, ולא פחות חשוב, על הכשרות מיוחדות והתמחויות.

 

היגיינה ואסתטיקה – שימו לב לסדר וסטריליות של סביבת העבודה, המרפאה והמכשור הרפואי. בדקו האם נעשה שימוש בסינרים, שואבי רוק וכוסות חד פעמיים. האם ישנה הקפדה על שימוש בכפפות, והאם קיים מכשיר לעיקור הציוד הרב-פעמי.

 

מומחיות – רופאים מומחים עוברים הכשרה נוספת של 4 שנות לימוד אקדמיות מעבר ל- 6 שנות לימודי רפואת השיניים הכלליים. העדיפו רופא מומחה שיידע להתמודד בצורה מיטבית עם מקרים מסובכים ומורכבים.

 

מעודכנות מקצועית – בדקו האם הרופא מכיר ועושה שימוש בטכניקות עדכניות, מכשור מתקדם וחומרים חדישים. האם הוא מקפיד להתעדכן בחידושים בתחום. ואם אין מדובר ברופא מומחה, האם הוא גם בעל יכולת לנווט בעיה רפואית מורכבת, שמצריכה מומחה, לרופא המקצועי הנכון.

 

ולא פחות חשוב, בחרו רופא אכפתי ויסודי, אשר מעורר בכם תחושת אמון. רופא כזה "יילחם" בעבורכם על כל שן בריאה ולא ימהר לבצע טיפולים מיותרים או אגרסיביים שלא לצורך. רופא כזה גם ידאג לתת לכם הכוונה כיצד למנוע בעיות עתידיות בשיניכם.

bottom of page